Ексклюзиви
четвер, 08 квітня 2021 01:00

На засіданні ТКГ не домовилися про перемир'я

На засіданні ТКГ не домовилися про перемир'я
Перемир'я на Донбасі не буде. Фото: dsnews.ua

На терміновому засіданні Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей на словах підтвердили відданість режиму припинення вогню, але відповідну письмову заяву не ухвалили.

"Російська сторона зажадала внести додаткові корективи в текст підсумкової заяви, які, на нашу думку, мали задум показати її у вигіднішому для неї світлі", - відзначається в повідомленні української делегації у Фейсбук.

"Говорили 6 годин. Усі сторони погодилися, що немає ніяких перешкод для повернення до дотримання режиму повного та всеосяжного припинення вогню. Дебати почалися навколо тексту спільної заяви. Росія та ОРДЛО чіплялися до поодиноких слів тексту, запропонованого послом ОБСЄ з питань безпеки Чевіком. Документально спільної заяви підписати не вдалося попри готовність до компромісів щодо текстового проєкту заяви, який би задовольнив усіх", - сказав спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович Інтерфаксу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не готова до повномасштабної війни з Україною, адже Путін боїться - Кравчук

Наступне чергове загальне засідання ТКГ заплановане на 14 квітня.

26 березня на Донбасі внаслідок обстрілу з боку російських окупаційних сил поблизу Шумів четверо військовослужбовців Збройних сил України загинули, ще двоє дістали поранення. 6 квітня на лінії фронту загинули двоє українських бійців.

Зараз ви читаєте новину «На засіданні ТКГ не домовилися про перемир'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути