неділя, 20 листопада 2022 10:58

Спецтема: Війна Росії проти України

На яку область націлились окупанти після Донбасу: прогноз військових

На яку область націлились окупанти після Донбасу: прогноз військових
Військові назвали ймовірні плани окупантів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російська армія першочергово планує окупувати Луганську та Донецьку області.

Після чого загарбники можуть націлитися на захоплення всієї Запорізької області. Про це заявив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в телемарафоні "Єдині новини" 20 листопада, передає Gazeta.ua

Він пояснив, що після низки поразок окупантам залишається лише на тактичному рівні здобувати якісь "перемоги".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині просто пекло – президент

"Оскільки протягом усієї війни і навіть раніше одним із наративів російської пропаганди було так зване "звільнення Донбасу", то зрозуміло: вони хочуть вийти на кордони Луганської та Донецької області. І, вийшовши на ці кордони, можливо, далі вони б хотіли повністю захопити Запорізьку область. За їхніми "законами" це ж нібито територія РФ", – припустив Череватий.

За його словами, головним опонентом у цій суперечці є ЗСУ, які до цього зривали всі плани противника і далі робитимуть це.

Попри всі амбіції ворога зараз у Луганській області російські війська зазнають поразок і більше обороняються ніж атакують, зазначив Череватий.

З початку повномасштабної війни Запорізька область стримує ворожі сили й не дає просунутися їм углиб країни. Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 5 червня регіон захопили майже на 60%.

Запоріжжя й область постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви чи поранених серед цивільного населення в місті й Миколаївській області.

Російська Федерація все ще зберігає територіальні претензії на Харківську область, попри масові втрати під час нещодавніх українських контрнаступів, повідомили американські військові аналітики.

Зараз ви читаєте новину «На яку область націлились окупанти після Донбасу: прогноз військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути