Ексклюзиви
субота, 27 січня 2018 14:26

"На все життя запам'ятаю" - звільнений з полону розповів про обмін

"На все життя запам'ятаю" - звільнений з полону розповів про обмін
Юнак до кінця не вірив, що його звільнять. Фото: 112

Звільнений з полону Владислав Овчаренко розповів про процес обміну.

"Я до останнього моменту думав, що він зірветься по-любому. Тому що нас привезли вже о 11:00 на нуль, і з 11:00 до 14:00 ми просто стояли в очікуванні дива . Нам ніхто нічого не говорить, нічого не відбувається. Була інформація, що о 12:00 обмін сам повинен відбутися, а вже 14:00; ми розуміємо, що щось не так. Настрої були погані", - розповів він в інтерв'ю "112".

"Потім, слава богу, нас везуть на нуль. Проїжджаємо блокпост наш, український, бачу прапор наш, український, і розумію: напевно, я сплю, цього не може бути, все, як у казці.
Проїжджаємо другий блокпост. Думаю: все, походу, вдома. І коли вже зупиняємося на майорських, в логістичному центрі; кажуть: ну все, хлопці, давайте, виходимо. Коли я вже бачу - навколо наші хлопці, наші військові, наші шеврони українські, український прапор висить. Це момент такий... на все життя, напевно, запам'ятаю", - каже Овчаренко.

21-річного Владислава Овчаренко і 20-річного Артема Ахмерова в Луганську за те, що вони палили прапори ЛНР і фотографувалися з символікою кольорів українського прапора. Пізніше їх засудили до колонії суворого режиму за "шпигунство на користь України".

Зараз ви читаєте новину «"На все життя запам'ятаю" - звільнений з полону розповів про обмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути