Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2018 09:39

"На все місто - одна цілодобова аптека" - люди розповіли про медицину в ЛНР

"На все місто - одна цілодобова аптека" - люди розповіли про медицину в ЛНР
В окупованому Луганську люди не можуть отримати кваліфіковану медичну допомогу. На фото - міська лікарня № 7 після обстрілу. Фото з вільних джерел

У невизнаних ДНР і ЛНР не вистачає ліків. Ті, що завозять із Росії, - сумнівного складу й не завжди є на полицях аптек.

"Матері на ногу впав шматок бетону, - розповідає луганчанка Яна, - У нас в аптечці був тільки йод. Поки лікар оглядав маму в лікарні, настала ніч. Цілодобова аптека одна на все місто. Приїхала туди, а зі списку в десять позицій мені дали тільки два препарати. Вранці об'їздила усі, які були в Луганську. Ліки виписали з українськими назвами, а в аптеці пропонували російські. Переконували, що діють так само, як і українські й на назву не треба звертати увагу. Мені це все обійшлося у кілька зарплат.

Коли робила щеплення дитині, то вакцина нічого не коштувала. Її привезли "гуманітаркою". Але за рукавички, шприц, вату і спирт я заплатила в кабінеті. Був ще варіант самостійно купити й принести в лікарню".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це - геноцид" - розповіли про медицину в анексованому Криму

"80 відсотків ліків на окупованих територіях російські, - каже експерт 46-річний Дмитро Снєгирьов, - Їх постачають із фармакологічних фірм у Ростові-на Дону, Воронежі та Москві. В "республіки" завозять гуманітарні конвої. Більше того, ЛНР цілком легально під замовлення закупає в України седативні препарати та ліки для реабілітації після важких операцій. "Луганськ-Фармація" у ЛНР та "Стірол" у ДНР намагаються налагодити власне виробництво ліків, але безуспішно".

Раніше у мережі опублікували фото керченського пологового будинку. Там немає води й обдерті стіни. А в дитячій лікарні Ялти не обробляють палати після хворих.

Зараз ви читаєте новину «"На все місто - одна цілодобова аптека" - люди розповіли про медицину в ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути