Ексклюзиви
понеділок, 05 березня 2018 16:42

На службі злочинці і ґвалтівники неповнолітніх: у ДНР зробили заяву по затриманому росіянину

На службі злочинці і ґвалтівники неповнолітніх: у ДНР зробили заяву по затриманому росіянину
"Не приймають на службу ґвалтівників" - у ДНР зробили заяву по затриманому росіянину. Фото: Остров

Бойовики терористичного формування ДНР визнали, що на службу в армію ДНР з Росії приїжджають особи з кримінальним минулим, зокрема ґвалтівники неповнолітніх.

Про це свідчить коментар так званого заступника командувача оперативного командування ДНР Едуарда Басуріна щодо взяття в полон силами ЗСУ чергового громадянина РФ, передає "Остров".

За словами Басуріна, громадянин Росії Микола Покусаев служив в одному з підрозділів бойовиків ДНР. Нібито росіянин проходив випробувальний термін, але йому відмовили в підписанні контракту через кримінальне минуле.

"Під час перевірки поданих Миколою Покусаєвим документів у правоохоронних органах ДНР з'явилися підозри в його злочинній діяльності на території Білгородської області Росії, пов'язаної з сексуальним насильством неповнолітніх. У складанні контракту на військову службу йому відмовили", - намагається довести непричетність взятого в полон бойовика до збройного формування ДНР Басурін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Списки готові, табори побудовані" - у Росії почалась паніка через згортання ЛДНР

Крім того, Басурін наголосив, що після відмови укласти контракт із російським кримінальним злочинцем, "його місцезнаходження командуванню ЗС ДНР було невідоме". Але він не пояснив, чому "правоохоронні органи" ДНР не передали російській владі злочинця. Також у нього не вилучили тимчасове посвідчення особи військовослужбовця "армії" ДНР.

У свою чергу, штаб АТО заявив, що українські військові не причетні до обстрілу депутата Державної думи Росії Олексія Журавльова під окупованим Донецьком.

"Збройні сили України з початку перемир'я 5 березня вогонь не відкривають. Ми можемо застосовувати зброю виключно в тих випадках, коли є загроза життю або здоров'ю наших військовослужбовців. Наші військовослужбовці сьогодні вогонь не відкривали", – заявили в штабі.

Військовослужбовці 57-ї окремої мотопіхотної бригади затримали рядового бойовика, який мав при собі паспорт громадянина РФ.

Зараз ви читаєте новину «На службі злочинці і ґвалтівники неповнолітніх: у ДНР зробили заяву по затриманому росіянину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути