вівторок, 27 вересня 2022 08:53

Спецтема: Війна Росії проти України

На окупованій Луганщині почався призов медиків: кого забирають в першу чергу

На окупованій Луганщині почався призов медиків: кого забирають в першу чергу
Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів останні новини з регіону. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Російські окупанти на Луганщині почали призивати на війну проти України медичних працівників.

Про мобілізацію оголосили в тимчасово захопленому Луганську. Забирають поки що хірургів, травматологів, анестезіологів, фельдшерів та медсестер. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram 27 вересня.

"Не встигли відсвяткувати відкриття нового медичного центру в Луганську та похизуватися, що майже всі лікарі з'явилися на "референдум", але вже оголосили про мобілізацію цих медичних працівників. При призові таких фахівців береться до уваги досвід роботи з травмами внаслідок бойових дій", – написав Гайдай.

За його даними, у всіх військкоматах вже є списки тих, хто закінчив медичні навчальні заклади та перебуває на території так званої ЛНР. Хірурги, анестезіологи та травматологи будуть призиватися до 60 років, медсестри, фельдшери – до 55.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОРЛО відправляють на фронт без підготовки, бо вже немає ким підкріплюватися – Гайдай

"Тобто, із резервом у ворога насправді не все так добре, як кажуть у російських ЗМІ", – зауважив Гайдай.

Тим часом на Луганщині триває фейковий референдум за приєднання до складу Росії. Провести його без кричущих порушень окупанти не в змозі, зауважив голова ОВА. Так, "незалежний" спостерігач із Нідерландів в коментарі зізналася, що до початку російського вторгнення жила в Росії.

Аби підвищити явку на псевдореферендумі, у Новопскові по домівках ходять по два російських військових на людину. У Новопсковській громаді спостерігається одна із найнижчих "явок", відзначив чиновник.

"Росіяни незадоволені, що там вимушено віддали свої голоси на 5–10 відсотків луганчан менше, ніж в інших населених пунктах. Тому вирішили підсилити виїзні бригади ще одним військовим. У четвертий день псевдореферендуму до хат заходили вже по дві людини з автоматами. Результати підрахувати вони ще не встигли, так кажуть", – підсумував Гайдай.

Загарбники взялися проводити псевдореферендуми на чотирьох окупованих територіях України з 23 до 27 вересня.

21 вересня президент Росії Володимир Путін сказав, що його країна "підтримає рішення жителів Донбасу, Херсонщини й Запорізької області" щодо проведення так званих референдумів.

Світова спільнота встигла відреагувати на такі наміри окупантів та заявила про невизнання результатів "голосування".

25 вересня СБУ повідомила, що "документи" про входження ОРДЛО до РФ вже підписали, а оголошені дати "референдуму" потрібні для створення потрібної Кремлю картинки на росТБ.

За результатами фейкового голосування Держдума РФ планує "прийняти" захоплені території до свого складу. Після цього на них розповсюджуватиметься ядерна доктрина Росії, заявив міністр іноземних справ РФ Сергій Лавров.

Зараз ви читаєте новину «На окупованій Луганщині почався призов медиків: кого забирають в першу чергу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути