Ексклюзиви
пʼятниця, 14 квітня 2023 07:23

Спецтема: Війна Росії проти України

На окупованих територіях "процвітає" паспортизація: подробиці від Генштабу

На окупованих територіях "процвітає" паспортизація: подробиці від Генштабу
Окупанти насаджують "паспортизацію" українським громадянам. Колаж: tsn.ua

Росія продовжує насаджувати так звану паспортизацію громадянам України.

Особливо активізувалась діяльність з прискорення видачі російських паспортів на окупованих територіях Донецької області, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 14 квітня.

"Відділи міграційної служби російської федерації працюють без вихідних. Пріоритет мають державні службовці та військовослужбовці першого армійського корпусу", – йдеться у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти погрожують відбирати дітей в українців, які відмовляються від російського паспорту

"Паспортизація" спостерігається й на Херсонщині. В окремих населених пунктах захопленого Каховського району окупанти змушують людей перереєстровувати транспорт за російськими нормативно-правовими актами. Для цього власникам потрібно мати російські паспорти, кажуть в Генштабі.

Росіяни активізували заходи щодо залякування населення окупованих територій України. Ворог поширює неправдиву інформацію про "негативні наслідки" повернення української влади після контрнаступу ЗСУ, повідомили в Міноборони.

У такий спосіб псевдоадміністрації спонукають населення Запорізької та Херсонської областей терміново евакуйовуватися у РФ або Крим, пояснили там.

Зараз ви читаєте новину «На окупованих територіях "процвітає" паспортизація: подробиці від Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути