Ексклюзиви
вівторок, 10 травня 2022 07:13

Спецтема: Війна Росії проти України

На одному напрямку окупанти готуються до штурму позицій ЗСУ - Генштаб

На одному напрямку окупанти готуються до штурму позицій ЗСУ - Генштаб
Триває 76 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua/photos

Станом на ранок 10 травня на Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не проводив. Натомість обстрілював підрозділи українських військ і готується до відновлення штурмових дій там.

Мета окупанта - покращення тактичного положення, повідомив Генштаб Збройних сил України у Facebook.

"Корабельні угруповання ворога продовжують виконувати завдання з ізоляції районів бойових дій, ведення розвідки, завдання ракетних ударів по важливих об'єктах цивільної та військової інфраструктури нашої держави, підтримки підрозділів на приморському напрямку та блокування цивільного судноплавства", - зазначили в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін може подвоїти ставку на свою "спецоперацію" - що пише про нас світова преса

У ніч на 10 травня російські терористи із застосуванням авіації випустили сім ракет радянського зразка по Одесі. Одна людина загинула, ще п'ять поранені. Унаслідок атаки спалахнув місцевий ТРЦ.

9 травня Росія "привітала" одеситів з Днем Перемоги також ракетним обстрілом. По Одещині випустили три ракети типу "Кинджал" із літака стратегічної авіації Ту-22. Спрацювала ППО.

Зараз ви читаєте новину «На одному напрямку окупанти готуються до штурму позицій ЗСУ - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути