Ексклюзиви
вівторок, 29 березня 2022 12:11

Спецтема: Війна Росії проти України

На Луганщині окупанти накопичують сили. Хочуть захопити кордони

На Луганщині окупанти накопичують сили. Хочуть захопити кордони
На Луганщині окупанти хочуть захопити кордони області. Фото: ukrinform.ua

На Луганщині окупанти накопичують сили, щоб здійснити прорив і вийти на географічні кордони Луганської області.

Усі намагання загарбників просунутися далі, щоб захопити повністю місто, не мають успіху. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі інформаційного телемарафону.

"У нас постійно тривають обстріли всієї території Луганської області, яка підконтрольна Україні. Ворог постійно обстрілює всі міста і зосереджено та чітко намагається здійснити прорив у Рубіжному та Попасній. Обстрілам піддаються Лисичанськ, Сіверськодонецьк, всі населені пункти Гірської громади, Попасна, Кремінна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотографували блокпости і передавали місцезнаходження військових: у Одесі "спакували" колаборантів

Лише в Рубіжному їм вдалося зайти на околиці міста, але я думаю, що наші захисники все ж найближчим часом їх виб'ють, тому що вже по флангах трохи відтісняють", - заявив.

Гайдай додав, що окупанти продовжують зазнавати втрат.

"Після кожної атаки десятки загиблих втрачають, техніку лишають на полі бою. І тому вони продовжують обстрілювати з усіх калібрів, з усіх видів озброєння, яке у них є, і літаками міста на зло, вони просто знищують все, щоб там не було де людям сховатися", - каже.

Минулої доби росіяни обстріляли вісім населених пунктів Донеччини. Є загиблі й поранені, серед травмованих - діти. Унаслідок ворожих ударів пошкоджено щонайменше 11 цивільних об'єктів. Ворог обстрілював мирне населення з мінометів, танків, артилерійських установок і стрілецької зброї. Минулої доби найгарячішими точками Донеччини стали Маріуполь, Мар'їнка, Авдіївка, Вугледар, Залізне, Жованка, Нью-Йорк і Зайцеве.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині окупанти накопичують сили. Хочуть захопити кордони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути