Ексклюзиви
пʼятниця, 10 грудня 2021 08:23

На фронті важко поранили воїна

На фронті важко поранили воїна
Російський бойовик на позиції так званої ДНР / Reuters

Російські збройні формування продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті у рамках Тристоронньої контактної групи.

Упродовж минулої доби, 9 грудня, зі сторони росіян зафіксували шість порушень режиму припинення вогню. Три з них із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Про це повідомляють в штабі ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти заявили про "загрозу" з боку українського корабля у Керченській протоці

В напрямку Шумів окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Поблизу Новомихайлівки ворог здійснив обстріл з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. В сторону Причепилівки ворожі війська відкривали вогонь двічі, використовуючи міномети калібру 82 мм та гранатомети різних систем. Неподалік Південного противник обстріляв наші позиції зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. В районі Станиці Луганської російські найманці застосували міномети калібру 120 мм та 82 мм.

Внаслідок ворожих дій двоє українських військових поранені. Воїни перебувають в лікувальному закладі. Стан здоров'я одного - тяжкий, другого - задовільний.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, і змусили противника припинити обстріли.

Станом на сьому ранку, 10 грудня, порушень режиму припинення вогню зі сторони росіян не зафіксували. Військовослужбовці ООС контролюють ситуацію і продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Росії.

Українського журналіста Романа Цимбалюка викликали на допит у Москві через висловлювання проти Росії.

Зараз ви читаєте новину «На фронті важко поранили воїна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути