пʼятниця, 01 жовтня 2021 08:15

На фронті - загострення: в ООС повідомили про втрати

На фронті - загострення: в ООС повідомили про втрати
Сьогодні зранку порушень режиму припинення вогню не фіксували. Фото: facebook.com/pressjfo.news

30 вересня російські найманці 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, зокрема із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

У результаті ворожого обстрілу загинув український військовий, ще один – отримав вогнепальне поранення, звітує штаб ООС. Поранений воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров'я – середньої важкості.

"Біля Новотошківського у Попаснянському районі Луганської області окупанти здійснили прицільний обстріл українських позицій із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Поблизу Кам'янки двічі гатили з артилерії калібру 122 мм та з мінометів забороненого 120-го калібру. Бойовики також здійснили обстріл у бік Попасної на Луганщині з автоматичних станкових гранатометів", - йдеться у повідомленні.

У напрямку Світлодарська Бахмутського району Донецької області противник застосував великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Неподалік Кримського Новоайдарського району Луганської області бойовики вели обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Поблизу Павлополя Волноваського району Донеччини найманці двічі обстріляли наші позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Зі станкових протитанкових гранатометів різних систем ворог вів вогонь у бік Золотого-4 та Катеринівки Мар'їнського району Донецької області. А у бік Талаківки Маріупольського району Донеччини найманці гатили з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

На всі обстріли окупантів українські військові відкривали вогонь у відповідь. Сьогодні зранку порушень режиму припинення вогню не фіксували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація на Донбасі: ОБСЄ не фіксувала стільки порушень з липня 2020 року

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний дозволив військовим у зоні бойових дій на Донбасі знову стріляти у відповідь у бойовиків РФ без погодження з керівництвом. Залужний наказом позбавив військових потреби заповнювати зайву документацію. Командирам дозволили застосовувати все доступне озброєння.

Зараз ви читаєте новину «На фронті - загострення: в ООС повідомили про втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути