вівторок, 18 квітня 2017 19:33

"На допитах тримався нормально, але були три болючі теми" - партизан Жемчугов розповів про полон

"На допитах тримався нормально, але були три болючі теми" - партизан Жемчугов розповів про полон
Володимир Жемчугов, Gazeta.ua

Луганський партизан Володимир Жемчугов розповів Gazeta.ua подробиці перебування в полоні бойовиків.

"Перші два місяці ночами ридав у подушку. На допитах тримався нормально, але були три болючі теми: моя інвалідність, те, що мене залишила сім'я і залишила Україна. Коли їх зачіпали, у мене текли сльози. Не міг нічого з собою вдіяти. На інші питання піднімав голову на голос "слідчого": "Так, я луганський партизан українського підпілля. Ви - окупанти і зрадники". Не боявся.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якби притягнув до Берліна російського спецназівця, все одно б не повірили" - Жемчугов розповів про лікування в Німеччині

За два місяці відчуття, що я - інвалід, відійшло на другий план. Залишилося головне - що українець. Представник народу, який став проти Росії. Поранені козаки приходили подивитися на мене. Дивувалися, що я не військовий, не маю соціальних гарантій. Усіх найперше цікавили гроші", - сказав він.

Володимир Жемчугов перед тим, як потрапив у полон, був важко поранений. Втратив обидві руки і зір. Звільнили його 17 вересня 2016-го.

Інтерв'ю з луганським партизаном про перебування в полоні читайте в наступному номері журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «"На допитах тримався нормально, але були три болючі теми" - партизан Жемчугов розповів про полон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути