Ексклюзиви
четвер, 28 липня 2022 07:23

Спецтема: Війна Росії проти України

На Донбасі ЗСУ відбили Семигір'я. Ворог відступає на двох напрямках

На Донбасі ЗСУ відбили Семигір'я. Ворог відступає на двох напрямках
На Донбасі окупанти обстрілюють позиції наших військ по всій лінії зіткнення. Фото: Генштаб

На Бахмутському напрямку ворог намагається покращити тактичне положення.

Штурмові дії на напрямках Клинове – Бахмут та Миронівський – Семигір'я наші воїни відбили та змусили окупантів відступити. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

На напрямку Відродження – Вершина противник має частковий успіх. Закріплюється південно-східніше населеного пункту Вершина. Спроба просунутися у напрямках Володимирівка – Соледар та Стряпівка – Соледар завершилась для окупантів провалом.

З метою пошуку слабких місць в обороні наших підрозділів, окупанти штурмували Довгеньке – Мазанівка та Пасіка – Долина. Успіху не мали.

З артилерії били в районах населених пунктів Андріївка, Норцівка, Богородичне, Чепіль, Велика Комишуваха, Петрівське та Гусарівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянам вистачить сил тільки на дві наступальні операції на Донбасі – ISW

На Краматорському напрямку противник активних дій не вів. Обстріляв з артилерії райони Закітного, Верхньокам'янського та Тетянівки.Вгатив з авіації біля Серебрянки..

З артилерії стріляв у районах населених пунктів Білогорівка, Миколаївка, Нова Кам'янка, Весела Долина, Кодема, Семигір'я та Нью-Йорк. Завдав авіаційних ударів неподалік Яковлівки, Покровського та Соледара.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій ворог не вів. Перекидає додаткові підрозділи на Запорізькому напрямку.

Артилерійські обстріли зафіксовано в районах населених пунктів Времівка, Красногорівка, Мар'їнка, Новокалинове, Опитне, Степногірськ, Білогір'я, Володимирівка, Велика Новосілка, Микільське, Малинівка та Первомайське. Авіацію окупанти задіяли біля Авдіївки, Мар'їнки, Павлівки, Камʼянського та Малих Щербаків.

На Бахмутському напрямку ворог вів стрілецькі бої в районі населеного пункту Соледар. Успіху не мав. Провів розвідку боєм біля Семигір'я. Зазнав втрат і відійшов. Противник обстріляв цивільну інфраструктуру в районах Бахмута, Білогорівки, Яковлівки, Соледара, Бахмутського, Покровського та Нью-Йорка.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі ЗСУ відбили Семигір'я. Ворог відступає на двох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути