понеділок, 26 червня 2017 17:52

На Донбасі виявили модернізовану російську техніку

Під час моніторингу соціальних мереж українські волонтери-розвідники виявили чергові факти присутності сучасної російської техніки на окупованій території Донбасу.

Про це йдеться в матеріалі міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm.

"У квітні 2017 року, на дні відкритих дверей ДонВОКУ (створений військово-політичним керівництвом РФ в Донецьку військовий вуз) відвідувачам були представлені зразки військової техніки, яка стоїть на озброєнні "навчального закладу". Серед техніки нами ідентифіковані: російська модернізована бойова машина десанту БМД- 2 і російський військовий вантажівка КАМАЗ-5350 сімейства "Мустанг". Дана техніка не перебуває на озброєнні української армії і стати трофеєм в ході бойових дій не могла. Ідентифікацію вдалося провести завдяки фотоальбомом офиційної групи ДонВОКУ в соціальній мережі Вконтакте", - повідомляють автори публікації.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія концентрує війська навпроти Харківщини і Сумщини - військовий експерт

Російська модернізована бойова машина десанту БМД-2 з ПЛ-1-01 (ОУ-5) візуально відрізняється від радянської БМД-2 наявністю лазерного прожектора ПЛ-1-01. Модернізація почалася в 2012 році на Волгоградському тракторному заводі. В Україну не експортувалася.

 

Модернізована БМД-2 в схожому триколірному камуфляжі була захоплена влітку 2014 року бійцями 25-ї окремої повітряно десантної бригади ЗСУ, яка належала 234-му ПДП 76-ї дивізії ВДВ РФ.

У зоні АТО почали посилення російсько-окупаційних військ. До них прибуває нова жива сила і техніка.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі виявили модернізовану російську техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути