Ексклюзиви
середа, 08 січня 2020 15:04

На Донбасі виявлено скупчення "Градів", гаубиць і танків

На Донбасі виявлено скупчення "Градів", гаубиць і танків
На Донбасі знову помітили скупчення російської техніки

На тимчасово окупованій території Донбасу знову виявлено озброєння ЗФ Росії, яке перебуває там із порушенням Мінських домовленостей.

Дислокацію техніки, зокрема на Луганщині, зафіксувала українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування. Про це повідомляє штаб ООС на сторінці у Facebook.

Зазначається, що збройні формування РФ та їхні найманці продовжують розміщувати військову техніку як із порушенням ліній відведення, так і за межами виділених місць зберігання озброєння.

"У звіті Місії ОБСЄ йдеться, що 4 січня на непідконтрольній урядові України території, на полігоні в районі населеного пункту Міусинськ, мініБПЛА зафіксував 7 одиниць реактивних систем залпового вогню (БМ-21 "Град", 122 мм), що були розміщені з порушенням ліній відведення", – йдеться у повідомленні.

Також того самого дня мініБПЛА зафіксував озброєння, яке було розміщене за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання.

Так на полігоні в районі Міусинська виявлено 10 самохідних гаубиць (2С1 "Гвоздика", 122 мм), 12 буксируваних гаубиць (Д-30 "Лягушка", 122 мм), а також 3 танки (Т-64).

Водночас неподалік від Хрустального – 18 буксируваних гаубиць (2А65 "Мста-Б", 152 мм – 10 одиниць, 2A36 "Гіацинт-Б", 152 мм – 8 одиниць) і 10 танків (Т-64).

"Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін зазначає, що своїми діями збройні формування Російської Федерації та їхні найманці вкотре демонструють небажання дотримуватися Мінських домовленостей", – наголосили в ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має бути готова до силового визволення Донбасу

Якщо процес розведення військ на Донбасі триватиме надто довго, потрібно буде розглядати можливі альтернативи Мінським угодам. Про це в інтерв'ю Bild розповів глава МЗС Вадим Пристайко.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі виявлено скупчення "Градів", гаубиць і танків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути