пʼятниця, 20 липня 2018 22:30

На Донбасі знайшли заборонені російські міни
4

Міни з російським маркуванням знайшли біля Водяного
Фото: Facebook
Міни з російським маркуванням знайшли біля Водяного
Міни з російським маркуванням знайшли біля Водяного
Міни з російським маркуванням знайшли біля Водяного

Українські сапери виявили 25 російських протипіхотних мін ПМН-2 неподалік від Водяного, Донецької області.

"Після проведення інженерної розвідки місця, де поблизу Водяного, розташованого на Маріупольському напрямку, кілька днів тому на вибуховий пристрій підірвався український військовослужбовець, військові інженери виявили 25 російських протипіхотних мін ПМН-2. Перевірка місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів продовжується", - повідомляє штаб операції Об'єднаних сил у Facebook.

У штабі звернули увагу на те, що в Україні, згідно з прийнятим міжнародним зобов'язанням відповідно до Конвенції про заборону застосування, накопичення запасів, виробництва і передачі протипіхотних мін та їх знищення (Оттавська Конвенція від 18 вересня 1997 року), протипіхотні міни типу ПМН в 1999 році знищені і Збройними силами України не використовуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це ескалація" - розповіли про тривожну ситуацію на кордоні

"Тому ця знахідка є ще одним доказом присутності російської зброї на території України. Цей факт задокументовано і буде використаний в якості доказу російської агресії проти України", - йдеться в повідомленні.

Аби захопити одне із найбільших міст на узбережжі Азовського моря – Маріуполь – Росія повинна вдарити авіацією та сформувати танковий кулак.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі знайшли заборонені російські міни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути