пʼятниця, 19 січня 2018 16:45

На Донбасі готуються до продовження війни - ОБСЄ

На Донбасі готуються до продовження війни - ОБСЄ
"За минулий тиждень спостерігачі зафіксували майже 6,5 тис. випадків порушення режиму припинення вогню", - розповів заступник глави СММ ОБСЄ Александр Хуг.

За тиждень у зоні АТО спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ зафіксували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на 70%

Про це заявив заступник глави СММ ОБСЄ Александр Хуг, передає "Інтерфакс".

"За минулий тиждень ситуація з безпекою погіршилася. Наші спостерігачі зафіксували майже 6,5 тис. випадків порушення режиму припинення вогню, що на 70% більше, ніж тижнем раніше. Також збільшилася кількість випадків застосування важкого озброєння, забороненого Мінськими домовленостями - 371 випадок проти 6 попереднього тижня", - розповів Хуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розв'яже руки українській вояччині" - лідер бойовиків відреагував на закон про деокупацію

Також, за тиждень спостерігачі підтвердили 46 випадків розміщення важкого озброєння з порушенням домовленостей.

"І немає жодних зрушень у процесі розведення сил і засобів. Ми фіксуємо збільшення траншей уздовж лінії розмежування. Складається враження, що сторони конфлікту готуються до продовження насильства, а не до його припинення", - наголосив Хуг.

17 січня внаслідок підриву легкоброньованої техніки на вибуховому пристрої в зоні АТО на Луганщині загинув український військовослужбовець.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі готуються до продовження війни - ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути