неділя, 22 травня 2022 07:11

Спецтема: Війна Росії проти України

На Донбасі ЗСУ відкинули ворога на старі позиції. Окупанти рахують втрати

На Донбасі ЗСУ відкинули ворога на старі позиції. Окупанти рахують втрати
ЗСУ відкинули ворога на Донбасі. Фото: Генштаб

На Сіверськодонецькому напрямку із мінометів і ствольної артилерії ворог обстрілює позиції Сил оборони вздовж всієї лінії зіткнення. Зосередив зусилля в напрямку населених пунктів Сіверськодонецьк і Лисичанськ.

Противник вів наступальні й штурмові дії в районах населених пунктів Осколонівка, Пурдівка, Щедрищеве й Смолянінове. Наступ відбито, ворог зазнав втрат і був вимушений відійти на старі позиції, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог відновлює наступ на Харківщині - Генштаб

На Авдіївському напрямку російські окупанти зазнали втрат в районі населеного пункту Красногорівка.

На Бахмутському напрямку, за підтримки артилерії, противник намагався покращити тактичне положення в районах населених пунктів Трипілля, Липове і Василівка. Бойові дії тривають.

На Курахівському напрямку ворог вів штурмові дії в районі Мар'їнки. Успіху не мав. Обстрілював Новомихайлівку й Володимирівку. Завдав авіаційних ударів по населених пунктах Микільське й Катеринівка.

На Лиманському напрямку активних бойових дій противник не вів. Здійснив обстріли об'єктів інфраструктури в районі населених пунктів Лиман, Озерне, Закітне, Діброва й Серебрянка.

На Новопавлівському й Запорізькому напрямках противник намагався закріпитись на займаних рубежах, обстрілював позиції Сил оборони й цивільну інфраструктуру.

Українські захисники на сході 21 травня відбили дев'ять атак російських окупантів та потрощили їхню техніку. Ще на чотирьох напрямках тривають бої. За добу українські військові знищили: п'ять танків; чотири артилерійські системи; 10 одиниць бойової броньованої техніки; два ворожі автомобілі.

Підрозділи протиповітряної оборони збили один безпілотний літальний апарат типу "Орлан-10". Уздовж усієї смуги оборони ворог застосовує бойову авіацію, реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію великих калібрів, танки, міномети різних систем, завдає ракетно-бомбових ударів по цивільних об'єктах інфраструктури, мирних житлових кварталах.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі ЗСУ відкинули ворога на старі позиції. Окупанти рахують втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути