понеділок, 01 серпня 2022 19:06

Спецтема: Війна Росії проти України

На Донбасі знищили ворожу групу – деталі

На Донбасі знищили ворожу групу – деталі
ЗСУ відбивають штурми окупантів на Донбасі. Фото: eastnews.ua

На Слов'янському напрямку біля Мазанівки викрили й знешкодили розвідувальну групу противника.

Противник з танків та артилерії різних калібрів обстріляв райони населених пунктів: Норцівка, Чепіль, Грушуваха, Рідне, Вірнопілля, Гусарівка, Дібрівне, Долина й Адамівка, повідомляє Генштаб у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані про втрати російських окупантів в Україні

"На Краматорському напрямку у зв'язку зі значними втратами живої сили, військової техніки й низьким рівнем морально-психологічного стану особового складу, противник активних наступальних дій не вів. Обстрілював з танків, ствольної та реактивної артилерії позиції наших військ і цивільної інфраструктури в районах населених пунктів: Сіверськ, Крива Лука, Серебрянка, Івано-Дар'ївка, Григорівка, Званівка, Верхньокам'янське й Спірне", – ідеться в повідомленні

Були авіаудари біля Серебрянки й Григорівки. Вели розвідку з безпілотників.

На Бахмутському напрямку стріляли з танків та артилерії біля Берестового, Соледара, Бахмута, Костянтинівки, Веселої Долини, Зайцевого, Вершини, Кодеми, Веселого й Травневого. Цинічно завдав авіаударів по населених пунктах: Покровське, Новолуганське, Соледар, Вершина, Яковлівка, Бахмут і Кодема.

"В районі Яковлівки ворог намагався вести розвідку силами розвідувальної групи. Окупанти виявлені й зазнали втрат. Залишки групи втекли", – повідомляють у Генштабі.

Штурмовими діями ворог намагався покращити тактичне положення в районах Соледара, Вершини й Бахмута, успіху не мав, відійшов.

Зберігається загроза завдання ракетних ударів по військових об'єктах та об'єктах критичної інфраструктури на території України, за даними Генштабу ЗСУ 1 серпня.

В акваторії Чорного моря перебувають шість носіїв крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

У прикордонних з Україною районах Білорусі фіксують додаткове розгортання комплексів радіоелектронної боротьби збройними силами країни.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі знищили ворожу групу – деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути