четвер, 29 березня 2018 09:02

На Донбасі загострення: окупанти луплять із артилерії та БМП

На Донбасі загострення: окупанти луплять із артилерії та БМП
Бойовики намагаються тримати у напрузі бійців ЗСУ. Фото: Slovodel.com

За добу 28 березня бойовики 54 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Втрат серед українських військових нема.

Про це розповів речник штабу АТО Олег Сушинський.

"На Донецькому напрямку із забороненої 122-міліметрової артилерії противник вів вогонь по наших позиціях у Широкиному, а зі 120- та 82-міліметрових мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та озброєння БМП - по укріпленнях поблизу Павлополя та Гнутового. Також 82-міліметрові міномети ворог застосував поблизу Водяного та Пісків. Із гранатометів різних систем обстріляні захисники Авдіївки, Новотроїцького, Опитного, Кам'янки, Широкиного, Талаківки та Пісків. Крім цього, вогонь із великокаліберних кулеметів вівся по наших укріпленнях неподалік Мар'їнки, а зі стрілецької зброї - у районі Шахти Бутівка та Новомихайлівки.

На Луганському напрямку з 82-міліметрових мінометів та великокаліберних кулеметів окупанти обстріляли наші позиції поблизу Катеринівки. Також гранатомети та великокаліберні кулемети противник застосував по захисниках населеного пункту Щастя", - повідомив Сушинський.

Із опівночі бойовики вже 11 разів відкривали вогонь.

"Збільшення кількості обстрілів бойовиків направлене на постійне тримання в напрузі наших захисників та провокації з метою дискредитації ЗСУ. Оскільки минулої доби застосовувалося важке озброєння, такі дії свідчать про зацікавленість ватажків окупаційної адміністрації РФ у подальшому загостренні конфлікту та небажанні дотримуватися Мінських домовленостей", - зазначив речник штабу АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі оголосили "великоднє перемир'я" - подробиці

За добу 23 березня не зафіксували жодного обстрілу. 27 березня бойовики 32 рази відкривали вогонь по позиціям сил АТО.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі загострення: окупанти луплять із артилерії та БМП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути