середа, 03 листопада 2021 21:55

На Донбасі військові попередили "теракт" на хімічному підприємстві
4

Служба безпеки України в Донецькій та Луганській областях провело міжвідомчі контрдиверсійні тренування у Сіверськодонецьку. Під час них перевірили захищеність стратегічних об'єктів.

Про це повідомив пресцентр Операції Об'єднаних сил у Facebook.

Фото: СБУ

За легендою, умовні терористи готували вибух на об'єднанні "Азот". Ураження цього об'єкта критичної інфраструктури могло б спричинити екологічну катастрофу регіонального масштабу.

"Метою тренувань стала перевірка стану антитерористичної захищеності стратегічно важливого підприємства і готовності силовиків до протидії можливим загрозам. Зокрема, перед учасниками тренувань стояло завдання своєчасного виявлення вибухового пристрою та запобігання теракту на хімічному підприємстві", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовику ДНР Лусварґі винесли новий вирок

Учасники навчань продемонстрували готовність до дій в екстремальних обставинах. Зокрема, успішно провели заходи з розмінування та відпрацювали алгоритм дій в умовах диверсійної небезпеки.

У тренуваннях взяли участь співробітники СБУ, Нацполіції, Державної служби з надзвичайних ситуацій та інших відомств-суб'єктів протидії терористичним загрозам.

З 22 до 30 вересня в Україні відбувалося масштабне стратегічне командно-штабне навчання "Об'єднані зусилля - 2021". До маневрів залучили усі різновиди ЗСУ. 12,5 тис. військовослужбовців, 85 танків, 420 броньованих машин, 50 різноманітних артсистем, 30 літаків і вертольотів, до 20 одиниць плавскладу Військово-морських сил.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі військові попередили "теракт" на хімічному підприємстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути