вівторок, 07 березня 2017 14:32

"На Донбасі війна через те, що місцевим байдуже" - військовий нейрохірург

"На Донбасі війна через те, що місцевим байдуже" - військовий нейрохірург
"Якби кожна людина вклала в перемогу трішки свого, то бійцям не довелося б вмирати на передовій", - вважає військовий нейрохірург Ігор Курілець

"Після АТО було дивно ходити Києвом. Країна поділилася на два табори: одні сидять в окопах, інші - в ресторанах. На початку всі цікавилися, зараз усі хочуть забути й жити звичайним життям", - говорить військовий нейрохірург.

Про те, що відчувають колишні фронтовики, розповів Gazeta.ua 28-річний нейрохірург Ігор Курілець.

"До служби в АТО уявлення не мав, як виглядають бойові поранення. Зараз легко вправляюся з ними. Мені казали, що я поїхав воювати за Порошенка. Так, є люди, які наживаються на війні. Але ніхто не хоче зрозуміти, що під мінами гинуть наші хлопці. Я їхав для того, щоб допомогти їм. В Україні 700 нейрохірургів. Із них у зоні АТО були 20", - розповідає лікар.

"На Донбасі війна через те, що місцевим байдуже. Говорять: "Нам все равно, лишь бы мир". Але мир не може прийти просто так: це перемога однієї зі сторін. Якби кожна людина вклала в перемогу трішки свого, то бійцям не довелося б вмирати на передовій. Не купляйте російські товари, не слухайте російських співаків. Не обов'язково їхати з автоматом на передову. Не розумію, як можна торгувати з окупантами. Як можна не любити свою країну. Так, у нас не все ще виходить, але це наші внутрішні проблеми. Нам не потрібно ніяких помічників зі Сходу", - каже Ігор Курілець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країна поділилася на два табори: одні сидять в окопах, другі – у ресторанах

"Від війни втомлювався. Телефоном підтримувала морально. Хотіла приїхати. Але я заборонив. Якось обговорювали з нею, де краще замовити бенкетний зал для весілля. А потім якесь шипіння й хтось включився в розмову. Я тоді кажу: "Сепари, у вас там можна зал замовити?" І зв'язок одразу обірвався", - пригадав нейрохірург.

Більше про життя на війні Ігоря Курільця читайте в журналі "Країна".

Ігор Курілець усього пробув у зоні бойових дій 15 місяців. Спочатку - у Харьківському військовому госпіталі, потім - у Лікарні швидкої допомоги в Маріуполі.

Зараз ви читаєте новину «"На Донбасі війна через те, що місцевим байдуже" - військовий нейрохірург». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути