Ексклюзиви
неділя, 19 березня 2023 14:02

Спецтема: Війна Росії проти України

На Донбасі важко поранило медика-волонтер із Чехії

На Донбасі важко поранило медика-волонтер із Чехії
Волонтер допомагав з лікуванням українських військових на передовій. Фото: ілюстративне, "РБК-Україна"

На Донбасі зазнав важких поранень чеський волонтер.

Зараз його стан стабілізований, але ситуація важка. Про це 18 березня повідомив проєкт Phoenix у Facebook, у рамках якого волонтер допомагав з лікуванням українських військових на передовій.

"Один із наших відважних медиків-добровольців на Донбасі зазнав осколкових поранень... прогнозувати подальший розвиток подій неможливо. Ми робимо все від нас залежне, щоб він якнайшвидше повернувся на батьківщину", – йдеться в дописі.

За словами речника організації Ондржея, чеський волонтер допомагав евакуювати поранених під час артилерійського удару росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ з новою силою атакувала Україну: в зоні ураження низка міст і сіл

"У нього влучили осколки. Йому надали негайну допомогу, але травми дуже серйозні", – сказав він чеському телебаченню, передає NV.

Речник Phoenix додав, що поранений – шанований і важливий член групи.

"Він один врятував понад 25 людей під час своєї останньої подорожі", – сказав він.

Асоціація Фенікс діє в Україні від початку війни, безпосередньо на місці – від квітня 2022 року. Це група волонтерів, які надають матеріальну та медичну допомогу в боях та на осередках бойових дій.

16 березня Росія обстріляла Часів Яр на Донеччині. Унаслідок цього двоє громадян Польщі дістали поранення. Постраждалі приїхали в Україну як волонтери-добровольці гуманітарної місії Nehemiasz.

Волонтери були в мікроавтобусі й розвозили гуманітарну допомогу, коли в машину прилетів ворожий снаряд. Поранення одного з постраждалих поляків виявилися важкими, другий – у легшому стані.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі важко поранило медика-волонтер із Чехії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути