Ексклюзиви
середа, 26 жовтня 2016 09:44

На Донбасі судитимуть чоловіка, який катував та розстрілював українських військовослужбовців

На Донбасі судитимуть чоловіка, який катував та розстрілював українських військовослужбовців
112.ua

У Донецькій області заочно судитимуть маріупольця, який брав участь у катуванні та розстрілі українських військовослужбовців.

Про це інформує прес-служба прокуратури Донеччини.

"Слідче управління прокуратури Донецької області завершило спеціальне досудове розслідування за обвинуваченням мешканця Маріуполя, який у складі незаконного збройного формування терористичної організації ДНР вчинив особливо тяжкі злочини стосовно українських військовослужбовців. З огляду на те, що чоловік перебуває на тимчасово окупованій території, прокуратура Донеччини звернулась до суду з клопотанням про його заочне засудження", - йдеться у повідомленні.

Прокуратура встановила, що наприкінці липня 2014 року група військовослужбовців ЗСУ, залучених у проведенні АТО на Донбасі, перебувала з оперативним завданням у районі села Латишеве Шахтарського району, яке на той час захопили бойовики. Після спілкування з військовими, один із місцевих жителів, бувши прихильником терористів, під приводом поїздки до міста Сніжного до дружини, виїхав із села та повернувся назад у супроводі не менш як 4 одиниць важкої бронетанкової техніки та озброєних бойовиків, серед них був 30-річний мешканець Маріуполя. З його допомогою терористи оточили місце дислокації групи військовослужбовців та вчинили бій, унаслідок якого 10 бійців загинули, 5 потрапили у полон.

За вчинення вказаних злочинів чоловіку загрожує довічне позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 34 обстріли за добу: бойовики не ховають ствольну артилерію

Нагадаємо, що за минулу добу в зоні АТО 6 українських військових зазнали поранень.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі судитимуть чоловіка, який катував та розстрілював українських військовослужбовців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути