Ексклюзиви
неділя, 14 жовтня 2018 15:47

На Донбасі помітили нові колони з російською технікою

Транспортні засоби, які перетинали кордон з РФ на окупованому Донбасі в нічний час за межами пунктів пропуску, зафіксувала місія ОБСЄ.

Групи вантажівок були виявлені в ніч на 12 жовтня між 22:20 і 1:40.

"Безпілотник ОБСЄ виявив 2 вантажівки (ймовірно, "Урал"), припарковані вздовж ґрунтової дороги за 500 м на південь від центру н.п.Манич (на схід від Донецька). Також БПЛА зафіксував 3 окремі групи вантажівок, які прямували на схід і припаркувалися біля кордону з РФ, де раніше ОБСЄ фіксувала колони вантажівок, які заїжджали в Україну", - повідомили в ОБСЄ.

Серед виявленого транспорту були 2 автомобілі типу "седан", 2 тягача, 7 вантажівок "Камаз", 4 вантажівки "Урал", 1 автотягач з причепом для важкої техніки ("Камаз"), який перевозив МТ-ЛБ, 3 позашляховика і 1 міні фургон.

"Було видно, що між цими транспортними засобами стояли і пересувалися люди. БПЛА зафіксував, як 2 "седани" пересувалися у західному напрямку від кордону з РФ, а потім припаркувалися на узбіччі дороги і встановили неофіційний блокпост приблизно за 100 м на північний схід від місця парковки 3 груп вантажівок, за 3,5 км від Манича", - повідомили спостерігачі.

Позашляховик від'їхав з місця, де припаркувалися 3 групи транспортних засобів, і поїхав на схід в напрямку кордону з РФ, зробивши зупинку на неофіційному блокпості. Решта транспортних засобів, за винятком міні-фургона, 2 позашляховиків і "седана", по двоє під'їжджали до "блокпосту", де контактували з присутніми там особами, після чого продовжували свій маршрут на схід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 26 обстрілів і нові поранення - розповіли про ситуацію на Донбасі

"О 1:22 два припаркованих "седани", які встановили цей блокпост, розвернулися і рушили на схід в напрямку кордону з РФ. О 1:34 безпілотник зафіксував, як по цій дорозі від кордону з Росією в напрямку Манича прямували вантажівка "Камаз" з причепом, 2 вантажівки "Урал" і вантажівка "Камаз", а також позашляховик", - йдеться у повідомленні місії.

 

Раніше на окупованій території Донецької області недалеко від кордону з РФ в місією ОБСЄ було зафіксовано колону вантажівок з зенітною установкою: безпілотник місії зафіксував колону вантажівок, які посеред ночі їхали по грунтовій дорозі, де відсутні прикордонно-пропускні пункти.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі помітили нові колони з російською технікою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути