Ексклюзиви
середа, 25 вересня 2019 18:51

На Донбасі під час спецоперації затримали бойовика ЛНР: подробиці

На Донбасі під час спецоперації затримали бойовика ЛНР: подробиці
Чоловік став учасником НЗФ у 2014 році. Фото: JKL

Співробітники СБУ під час спецоперації на Донбасі затримали активного учасника незаконних збройних формувань терористичної організації ЛНР.

Чоловік брав участь у боях біля Дебальцево, перебував у розшуку українських правоохоронців. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

"Бойовик був оголошений у розшук за підозрою в участі у діяльності терористичної організації та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Затриманий житель Луганської області у складі терористичних угруповань так званої ЛНР протягом 2014-2015-х брав активну участь у збройному протистоянні силам АТО, зокрема у запеклих бойових діях неподалік Дебальцево. Згодом він здійснював бойові чергування на блокпостах НЗФ ЛНР неподалік окупованого Сорокиного. Станом на вересень 2019-го він проходив військову службу у так званому "Митному комітеті ЛНР", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони розповіли про масштаби замінування Донбасу: дані вражають

Бойовика звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст.110 "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України" і ч. 1 ст. 258-3 "Створення терористичної групи чи терористичної організації". Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

24 вересня під Мар'їнкою на Донеччині від кулі снайпера загинув старший солдат Андрій Сторожук із Вінниччини. Бійця поховають у рідному селі Педоси Хмільницького району. За попередньою інформацією, похорон відбудеться 26 вересня 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі під час спецоперації затримали бойовика ЛНР: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути