неділя, 10 липня 2022 07:28

Спецтема: Війна Росії проти України

На Донбасі пекельні бої. Ворог перекидає підрозділи під Білогорівку

На Донбасі пекельні бої.  Ворог перекидає підрозділи під Білогорівку
Російські окупанти проводять розвідку боєм на Слов'янському напрямку. Фото: Генштаб

Російські окупанти переміщують окремі підрозділи в район Білогорівки Сіверськодонецького району.

Обстрілюють населені пункти зі ствольної артилерії. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

З танків б'ють в районах населених пунктів Сіверськ, Переїзне, Григорівка, Верхньокам'янське та Білогорівка. Завдали авіаударів неподалік Слов'янська, Сіверська і Серебрянки.

На Слов'янському напрямку ворог обстріляв позиції наших військ. Провів розвідку боєм штурмовою групою в районі населеного пункту Долина. Успіху не мав. Відійшов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Артилеристи показали, як знищили 15 ворожих танків на Луганщині

Обстрілював із ствольної та реактивної артилерії райони Долини, Дібровного, Мазанівки, Богородичного, Адамівки, Андріївки, Вірнопілля, Великої Комишувахи, Краснопілля та Нової Дмитрівки.

На Бахмутському напрямку активних дій окупанти не проводили. Ворожі обстріли фіксувалися в в районах населених пунктів Вершина, Зайцеве, Покровське, Веселе, Івано-Дар'ївка та Вуглегірської ТЕС. Авіаційних ударів завдано неподалік Берестового та Спірного.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках з артилерії обстрілював в районах населених пунктів Опитне, Авдіївка, Мар'їнка, Павлівка, Вугледар, Золота Нива, Комар, Гуляйполе, Оріхів, Малі Щербаки та Полтавка.

Завдав авіаційних ударів в районах Кам'янки, Малих Щербаків та Новоандріївки.

Російська Федерація планує захопити Донецьку область таким же чином, яким майже захопила Луганщину. Окупанти змінюють тактику, але не стратегію. Росіяни хочуть виконати завдання, сформульовані російським диктатором Володимиром Путіним на параді 9 травня. Під час наступу на Лисичанськ вороги використали не таку тактику, як під час атаки на Сіверськодонецьк.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі пекельні бої. Ворог перекидає підрозділи під Білогорівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути