четвер, 30 серпня 2018 00:20

На Донбасі окупанти ігнорують "шкільне" перемир'я

На Донбасі окупанти ігнорують "шкільне" перемир'я
"Шкільне" перемир'я закінчилось не розпочавшись. Фото: Прямий

29 серпня бойовики російсько-окупаційних формувань обстріляли з мінометів калібру 82 міліметри позиції Збройних сил України на підступах до населеного пункту Новгородське.

Спалахнула трава. Військовослужбовці Об'єднаних сил локалізували загоряння, щоб вогонь не перекинувся на будинки місцевих жителів, повідомляє прес-центр штабу ООС.

Всього з 7:00 до 18:00 середи окупанти шість разів порушили режим припинення вогню в Донецькій і Луганській областях. По Станиці Луганській, Кримському, Новотошківському, Новгородському, Павлополю і Гнутовому окупанти вели прицільний вогонь з 82-мм мінометів, БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає.

"Ситуація в районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил", - запевнили в штабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічого святого: окупанти обстріляли дитячий садок

22 серпня учасники Тристоронньої контактної групи в Мінську погодили безстрокове припинення вогню з 29 серпня у зв'язку з початком навчального року. "Шкільне перемир'я" стало вже 16-м з початку війни в Донбасі. Як і всі попередні перемир'я, воно було порушено бойовиками російсько-окупаційних формувань в перший же день.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі окупанти ігнорують "шкільне" перемир'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути