четвер, 14 березня 2019 10:35

МЗС направило ОБСЄ 68 сторінок фотодоказів порушення Росією "Мінська"

МЗС направило ОБСЄ 68 сторінок фотодоказів порушення Росією "Мінська"
Нота містить додатково 68 сторінок фото про наслідки порушення режиму тиші Кремлем. Фото: Новое Время

Міністерство закордонних справ України направило СММ ОБСЄ ноту про обстріли з боку російських окупантів на Донбасі.

Нота містить додатково 68 сторінок фото про наслідки порушення режиму тиші Кремлем. Про це повідомила речниця МЗС України Катерина Зеленко, передає УНІАН.

Вона додала, що ноту передали 9 березня, проте відповіді партнерів від ОБСЄ ще не надходило.

"Нам було важливо передати не лише факти і свідчення того, що збройними формуваннями РФ було порушено режим припинення вогню та всі положення мінських домовленостей. У ноті є фотосвідчення, до яких наслідків призводили обстріли та збройні провокації з боку збройних формувань РФ", – сказала вона.

Важливо, щоб кожна держава-учасниця побачила, хто є хто в цьому процесі переговорів, зазначила Зеленко. Вона уточнила, що в ноті міститься інформація на період з 29 грудня 2018 року до 7 березня 2019 року.

"Для нас також важливо, щоб кожна держава визнала очевидним факт порушення саме з боку Росії. 7 березня збіг термін дії режиму припинення вогню, тобто, ті дані, які вміщені в нашій ноті, містять інформацію на період з 29 грудня 2018 року по 7 березня 2019 року включно. За день цю інформацію було зібрано і проаналізовано, встановлено чіткі цифри", – пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОБСЄ розповіли про справжню мету введення миротворців

Зеленко уточнила, що українськими військовими зафіксовано 561 випадок порушення вогню, із них 251 раз - із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями зброї. Починаючи із 29 грудня, загинули 12 українських військовослужбовців і 105 зазнали поранень.

Моніторингова місія ОБСЄ повідомила про знищення свого безпілотника на непідконтрольній українському уряду території.

Перед остаточним падінням GPS-сигнал БПЛА почали глушити, повідомляють спостерігачі у своєму звіті.

"О 13:38 на відстані близько 600 метрів на південний схід від населенного пункту Бердянка, непідконтрольного урядові, 45 км на захід від Луганська, БПЛА почав неконтрольовано крутитися навколо своєї осі і втрачати висоту. За оцінкою СММ, БПЛА розбився у цьому районі", - пишуть вони.

Зараз ви читаєте новину «МЗС направило ОБСЄ 68 сторінок фотодоказів порушення Росією "Мінська"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути