субота, 12 березня 2022 10:44

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ми м'ясо, яке кинули під обстріл" - українці схопили солдата ДНР

"Ми м'ясо, яке кинули під обстріл" - українці схопили солдата ДНР
Бійці "Азову" схопили солдата ДНР. Фото: скріншот з відео

Окремий загін спецпризначення "Азов" узяв у полон одного з мобілізованих солдатів ДНР.

"Російське командування використовує таких, щоб вони йшли вперед. Одноразові солдати. Цьому пощастило потрапити до полону", - сказав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко та опудблікував відео із допитом полоненого.

Він родом з міста Сніжне Донецької області. Працював в місцевму управлінні соцзахисту. 22 лютого 2022 року його забрали в армію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія втягує у війну з Україною приватні охоронні фірми

"Наказ про мобілізацію надійшов з Москви. Потрібні були люди, яких першими пустять в хід. Це допомогло б росіянам знаходити позиції української армії. Нікому не давали боєкомплекти. Казали, що не вміємо ними користуватися. Ми приїхали в Маріуполь лише в касках. Аптечки видали через три-чотири дня. З нами був навіть чоловік, який дуже погано бачив. Увечері за ним слідуквали, бо міг загубитися. Ми просто гарматне м'ясо, яке кинули під ростріл. Я єдиний лишився живим", - говорить полонений.

У Росії авіацію з січня готували до війни з Україною. Про це сказав полонений російський льотчик підполковник Максим Криштоп.

У січні 2022 йому довели інформацію про підготовку до війни. Після цього льотчиків почали тренувати. Криштоп тричі бомбардував територію України. Двічі атакував військових. 6 березня кидав бомби на цивільні будинки.

Зараз ви читаєте новину «"Ми м'ясо, яке кинули під обстріл" - українці схопили солдата ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути