Ексклюзиви
пʼятниця, 09 серпня 2019 19:36

МВС підготувало 800 поліцейських для деокупації Донбасу

МВС підготувало 800 поліцейських для деокупації Донбасу
800 поліцейських візьмуть участь у деокупації ОРДЛО. Фото: NLO

Міністерство внутрішніх справ розробляє план з відновлення публічної безпеки та порядку в окремих районах Донбасу.

В рамках відповідної стратегії вже підготували 800 поліцейських, які візьмуть участь у деокупації ОРДЛО. Правоохоронців підготували за спеціально розробленою навчальною програмою. У подальшому їх задіють до відновлення державного суверенітету на території ОРДЛО. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"Комплексні тренування пройшли спільно з працівниками Нацгвардії, рятувальної та прикордонної служб. Правоохоронці вивчили міжнародні практики миротворчих місій. Також ретельно вивчається ситуація на тимчасово окупованій території: соціально-економічна ситуація, настрої людей, можливість повернення бізнесу", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористична ЛНР вирішила "приєднати" собі ще кілька населених пунктів

Як зазначається, у деокупованих районах Донбасу планують створити 16 відділів та відділень поліції. Головним завданням правоохоронців стане забезпечення безпеки громадян та публічного порядку.

"Донецька область серйозно та глибоко відпрацьовує план з відновлення публічної безпеки та порядку в окремих районах Донецької та Луганської областей. Країна не стане успішною, якщо ми забудемо про наших громадян по той бік лінії розмежування. Сьогодні ми маємо змістовну основу для деокупації та реінтеграції жителів тимчасово окупованої території в український простір", - заявив радник міністра внутрішніх справ Україні Іван Варченко.

ДНР готова провести обмін полоненими за формулою "102 на 50". Переговори про обмін тривали протягом місяця.

Зараз ви читаєте новину «МВС підготувало 800 поліцейських для деокупації Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути