Ексклюзиви
середа, 11 травня 2022 09:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Можуть померти тисячі: Бойченко попередив про загрозу в Маріуполі
3

Фото: t.me/mariupolrada

До кінця року в знищеному та заблокованому Росією Маріуполі на Донеччині від хвороб та нестерпних умов може померти понад 10 тис. мирних мешканців.

Станом на 11 травня в місті перебуває 150-170 тис. жителів, повідомила Маріупольська міська рада в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антисанітарія й відкриті рани. Ліків - нема: показали фото скалічених бійців "Азову"

Більша частина наявного населення – старенькі та хворі люди. Маріупольці в смертельній небезпеці, тому потрібна повна евакуація міста, наголосив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

"Окупанти перетворили Маріуполь на середньовічне гетто. Без ліків та медичної допомоги, відновлення водопостачання та справної каналізації в місті спалахнуть епідемії. Без належних умов, смертність серед уразливих категорій зросте в рази. Частина маріупольців з прилеглих селищ повернулася до міста, бо їх не випускають на територію вільної України через жорстку систему "фільтрації". Але ж росіяни продовжують геноцид, який розпочали 24 лютого", – наголосив він.

Маріуполь перебуває у блокаді з 1 березня. Усіх жінок, дітей та літніх людей з заводу "Азовсталь" евакуювали. Цивільних там лишилося не менш як 100 осіб.

Під час евакуації 6 травня від російських обстрілів загинули троє українських воїнів, ще шестеро поранено.

У Маріуполі на евакуацію чекають ще 100 тис. мирних мешканців. Для цього необхідний стійкий режим тиші, який російські терористи порушують, пояснював Вадим Бойченко.

Зараз ви читаєте новину «Можуть померти тисячі: Бойченко попередив про загрозу в Маріуполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути