середа, 16 жовтня 2019 11:54

"Можна ставити крапку" - РФ проти розпуску ЛНР і ДНР

"Можна ставити крапку" - РФ проти розпуску ЛНР і ДНР
Член комітету Ради Федерації Росії з оборони і безпеки Франц Клінцевич. Фото із відкритих джерел.

У РФ вважають неприйнятною вимогу України розпустити терористичні організації ЛНР і ДНР заради імплементації політичної частини Мінських домовленостей.

Це заявив член комітету Ради Федерації Росії з оборони і безпеки Франц Клінцевич, передає "Еспресо" із посиланням на російські видання.

Він висловив думку, якщо речниця представника України Леоніда Кучми Дарка Оліфер висловила офіційну позицію української влади, то "на процесі мирного врегулювання на Донбасі можна ставити крапку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінські бойовики вбили на Донбасі двох українських воїнів

"Висування українською стороною як обов'язкової попередньої умови виконання нею Мінських угод про розпуск ДНР і ЛНР неминуче призведе до зриву цих угод", - сказав Клінцевич.

Ще один співробітник Ради Федерації Росії - член комітету з міжнародних справ Сергій Цеков - назвав вимогу України "грубим порушенням" Мінських домовленостей.

Раніше українська сторона зазначила, що виконання політичної частини Мінських домовленостей можливе лише за умови розпуску терористичних організацій ЛНР і ДНР. А також повного припинення вогню та виведення з України російської армії.

Зараз ви читаєте новину «"Можна ставити крапку" - РФ проти розпуску ЛНР і ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути