Ексклюзиви
середа, 27 січня 2021 09:20

Можемо забути про Росію - Снегирьов

Можемо забути про Росію - Снегирьов
Маємо розвивати шахти, де видобувають газове вугілля - Снегирьов. Фото: Новини

Україна може відмовитися від російського вугілля назавжди.

Для цього має розбудовувати шахти, що видобувають газове вугілля, каже Gazeta.ua Дмитро Снегирьов, співголова громадської організації "Права справа".

Ці шахти розташовані на західній Україні та західній частині Донбасу. За словами експерта, їх свідомо ігнорують та роблять з них підприємства-банкрути.

"Луганська ТЕС, що розташована на вільній території, отримує антрацит з Росії. Представники ДТЕКу виправдовують це замкнутим ланцюгом, мовляв, ті копалини, розміщені на території РФ, належать їм", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський не каже про війну, бо заслабкий - Пархоменко

Через російську агресію та економічну війну, що веде РФ, українські ТЕС мають збільшувати вартість електроенергії для населення.

"Загалом ми є заручниками ситуації, коли РФ раз у раз проводить економічну блокаду, ТЕС змушені переходити на газ та збільшувати вартість електроенергії для населення. У цей самий час в 100 кілометрах від тієї Луганської ТЕС розміщуються шахти, які видобувають газове вугілля. Суто з економічної точки зору варто було б перевести цю електростанцію на вугілля групи Г", - говорить він.

Повне інтерв'ю читайте тут: Росія не поверне Донбас з відходом Путіна - Снегирьов

З початку 2021 року зросла кількість полонених українців на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Кількість незаконно утримуваних громадян України становить 267 осіб. Про це повідомляє уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова.

Зараз ви читаєте новину «Можемо забути про Росію - Снегирьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути