понеділок, 12 вересня 2022 09:41

Спецтема: Війна Росії проти України

"Може підписувати не Путін" – Резніков спрогнозував, як капітулюватиме Росія

"Може підписувати не Путін" – Резніков спрогнозував, як капітулюватиме Росія
Міністр оборони Олексій Резніков озвучив сценарій капітуляції Росії. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

Після перемоги України у війні Росія вимушена буде капітулювати. Підписувати такий акт може не чинний президент країни-агресорки Володимир Путін, а вже його наступник.

Водночас репараціями та договором про капітуляцію Росії займатимуться юристи. Цей процес не буде складним. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков на щорічній конференції "Ялтинська європейська стратегія".

"Може, я буду щасливим і президент доручить мені бути в тій команді. Виглядатиме все дуже просто. Аналогія – 1945 рік, поразка фашистської Німеччини й ухвалення акту капітуляції з боку представників Берліну з альянсом країн-переможців. Тому, як юридично оформити акт капітуляції, ми придумаємо", – сказав Резніков.

За його словами, Україна навчилася багато чому у відносинах з Росією. Насамперед не довіряти різним спробам допомогти отримати мир.

"З 2014-го такі спроби були. Зокрема й від наших партнерів. Проте ті інструменти й ті домовленості більше не працюють", – запевнив Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готує "новий етап" війни у жовтні – Грозєв

Яскравим прикладом міністр назвав Будапештський меморандум 1994 року. Тоді давали гарантії безпеки й Україна відмовилася від третього у світі ядерного потенціалу, але нічого не спрацювало. Тому Київ не довіряє будь-яким формальним протоколам про "завтра все буде добре", наголосив міністр.

Він вважає, що потрібно побудувати нову світову безпекову архітектуру зі зрозумілими гарантіями безпеки України з боку партнерів, до яких є і буде довіра. Тоді оформлення договору можливе. За словами Резнікова, угода буде багатосторонньою, а не лише між Росією та Україною. Адже невідомо, чи піде Путін на підписання мирного договору.

"Чесно кажучи, вгадувати майбутнє життя Путіна я точно не беруся. Це його проблеми й може не він підписуватиме акт, а його наступник, який намагатиметься витягти Росію з прірви, в яку вони летять", – підсумував Резніков.

Кремль у світлі блискавичного контрнаступу України на сході та півдні та провалу своєї армії зробив заяву.

Країна-агресорка Російська Федерація не проти переговорів з Україною. У Кремлі побідкались, що Україна нібито відмовилась від пропозицій, які були ухвалені в Стамбулі. Про це заявив

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що РФ хоче, щоб переговори відбулись швидше, оскільки "чим більше відкладається процес, тим важче буде домовитися".

Зараз ви читаєте новину «"Може підписувати не Путін" – Резніков спрогнозував, як капітулюватиме Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути