Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 11:09

Могильні хрести та постійні обстріли: показали життя у прифронтовому Водяному
15

Воронка від «приходу» снаряду калібром 152-мм. Зруйнований будинок.
Фото: Радіо Свобода
Баба Зоя з своїм котом Тімкою. Кіт був пораненй та зараз хворіє, жінка як може лікує його
Зоя Краля. Чоловік та син жінки померли, живе у селі одна. Після початку бойових дій ще одна її донька та чотири онука виїхали у Росію. Періодично навідує їх у Нижньому Новгороді. Має город та вирощує худобу - кіз, свиней, качок, курей. Допомагають їй українські військові та «Червоний хрест». Держава, за її словами, не допомагає ніяк, - йдеться у повідомленні.
Вояк спостерігає за ворожими позиціями після нещодавнього денного бою
Всередині однієї з зруйнованих хат

Опублікували світлини однієї з найгарячіших точок фронту поблизу Маріуполя – села Водяного.

Більшість хат у селі зруйновані артобстрілами та боями попередніх років, передає "Радіо Свобода".

"Зараз село повністю під контролем української армії, але до перших позицій ворога лише 700 метрів від крайніх хат. Позиційні бої тут тривають щодня, посилюючись вночі. Бойовики російських гібридних сил часто б'ють по селу та по позиціям українських військових з БМП-1, СПГ, мінометів та стрілецької зброї. "Працюють" ворожі снайпери", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики показали кадри наступу на Дебальцеве

У селі живе 7 родин, загалом 10 чоловік. Вони займаються сільським господарством та вирощують худобу, в основному - кіз. Їм допомагають українські військові.

"Серце Водяного" - електрична підстанція, від якої живиться усе село та частково українські військові, яких тут чимало", - зазначається.

У Мінську Тристороння контактна група зі врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про повне припинення вогню на лінії розмежування в зоні АТО на період Великодніх свят. Воно має початися з 30 березня.

Зараз ви читаєте новину «Могильні хрести та постійні обстріли: показали життя у прифронтовому Водяному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути