Ексклюзиви
субота, 16 вересня 2017 20:12

Між миротворцями і терористами можливі зіткнення - Тука

Між миротворцями і терористами можливі зіткнення - Тука
Бойовики будуть влаштовувати збройні провокації проти миротворців ООН. Фото: glavnoe

Бойовики будуть влаштовувати збройні провокації проти миротворців ООН.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

"Я б не хотів бути якимось онуком баби Ванги, але є величезна ймовірність того, що особливо на початковому етапі будуть різного роду провокації і зіткнення, навіть, можливо, між миротворцями і некерованими бандформуваннями", - припускає Тука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Летальна зброя не спровокує Росію на агресію - Кучма

"Були навіть прикрі випадки, коли під тиском бойовиків миротворці відступали, таким чином фактично дозволяючи озброєним людям творити факти геноциду цивільного населення. Це зафіксовано в Гаазькому трибуналі", - додав заступник міністра.

22 серпня президент Петро Порошенко заявив про намір у вересні представити на Генасамблеї ООН ідею про введення миротворчої місії на Донбасі.

5 вересня президент РФ Володимир Путін сказав, що згоден на розміщення миротворців ООН тільки на своїх умовах. Функції місії повинні полягати винятково в гарантуванні безпеки співробітників ОБСЄ. Миротворці повинні перебувати лише на лінії розмежування. Це питання мають обговорити з ватажками бойовиків ДНР і ЛНР.

Після цього Росія направила керівництву ООН проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі.

Після розмови з канцлером Німеччини Анґелою Меркель Путін змінив думку і погодився, щоб місія захищала спостерігачів ОБСЄ скрізь, де вони діють за Мінськими домовленостями.

Зараз ви читаєте новину «Між миротворцями і терористами можливі зіткнення - Тука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути