вівторок, 10 квітня 2018 04:09

Миротворці на Донбасі: Турки готові допомогти

Миротворці на Донбасі: Турки готові допомогти
резидент України Петро Порошенко зустрівся з турецьким президентом Реджепом Таїпом Ердоганом. Фото: zi.dn.ua

Туреччина готова доправити своїх військовослужбовців до миротворчої місії на Донбасі, якщо її там розгортатимуть.

Про це повідомляє Адміністрація президента України за результатами зустрічі президентів двох країн.

"Туреччина підтримала розгортання миротворчої місії ООН на окупованій частині Донбасу і заявила про готовність взяти у ній участь", - йдеться у повідомленні.

Петро Порошенко у понеділок зустрівся в Стамбулі з турецьким президентом Реджепом Таїпом Ердоганом та міністром закордонних справ країни Мевлютом Чавушоглу.

Лідери країн також "обмінялися думками щодо ситуації в окупованому Росією Криму, зокрема щодо звільнення з російських в'язниць українських політичних в'язнів".

Петро Порошенко і Реджеп Ердоган говорили і про співпрацю в економічній та енергетичній сфері, зокрема про тристороннє співробітництво між Україною, Туреччиною та Катаром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко зустрінеться з Ангелою Меркель: назвали мету поїздки

Очікується, що питання миротворців на Донбасі буде одним з головних і під час зустрічі Петра Порошенка з німецьким канцлером Ангелою Меркель, яка запланована на вівторок у Берліні.

Київ наполягає на тому, щоб можлива миротворча місія була достатньо чисельною та перебувала, зокрема, на тій ділянці українсько-російського кордону, яку з 2014 року контролюють сепаратисти. Крім того, до складу миротворців не мають входити росіяни чи союзні ним сили з країн ОДКБ.

Росія ж, навпаки, виступає за те, щоб миротворча місія перебувала лише на лінії фронту між ЗСУ та силами невизнаних ДНР та ЛНР, й, крім того, механізм введення миротворців узгодили з владою "республік".

Зараз ви читаєте новину «Миротворці на Донбасі: Турки готові допомогти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути