середа, 09 травня 2018 13:41

Миротворці допоможуть Україні повернути Донбас - Волкер

Миротворці допоможуть Україні повернути Донбас - Волкер
Представник США Курт Волкер розповів про важливість миротворців на Донбасі. Фото: Аgenpress

Миротворці ООН потрібні Донбасу, адже вони допоможуть розблокувати виконання Мінських домовленостей і повернути Україні окуповані території.

Про це написав представник США з питань України Курт Волкер у Twitter-акаунті.

Він повідомив, що Миротворча місія ООН буде допомагати спостерігачам ООН ефективніше виконувати свою роботу, дозволятиме забезпечувати справедливе і надійне підтримання порядку, а також моніторинг місцевих виборів.

Волкер підкреслив, що вже кілька країн згодні прийняти участь в роботі місії за правильних умов.

"Кілька країн вже запропонували внести свій внесок в місію при правильних умовах. Пропозиція Росії щодо "охоронної місії" збереже за нею статус-кво, але це дорого їм обійдеться", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не збираємося миритися" - Волкер розповів про повернення Криму

Волкер також написав, що окупація Донбасу це штучний конфлікт "який завдає шкоди українцям і російськомовним по обидва боки через політику уряду Росії". Адже лише за минулий рік на Донбасі загинуло 300 цивільних і 900 військових лише з української сторони.

У свою чергу український військовий експерт Дмитро Снєгирьов вважає, що миротворці можуть так і не з'явитися на окупованому Донбасі, бо невигідні усім учасникам конфлікту. Адже зараз Європі, США та Росії вигідні Мінські домовленості - вони не дають суттєвого результату й створюють видимість.

Зараз ви читаєте новину «Миротворці допоможуть Україні повернути Донбас - Волкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути