середа, 11 жовтня 2017 16:43

Миротворча місія має забезпечити припинення вогню - Більдт

Миротворча місія має забезпечити припинення вогню - Більдт
Карл Більдт: миротворча місія ООН має забезпечити перехідний період. Фото: Телеграф

Пропозиція Росії щодо миротворців ООН на Донбасі, яка передбачає лише охорону спостерігачів ОБСЄ - неприйнятна. Сказав колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.
На думку політика, миротворча місія ООН має забезпечити перехідний період після ліквідації російської агресії та провести вибори під міжнародним контролем.

Про це повідомив "Укрінформ".

"Єдиною можливістю виконати ключові положення Мінських домовленостей може бути проведення миротворчої операції перехідного періоду. Її завданнями мають бути забезпечення режиму припинення вогню, організація проведення виборів, допомога в утворенні легітимних органів влади, контроль за виведенням російських військ, що забезпечить утримання Україною повного суверенітету на Донбасі", - переконаний шведський політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін боїться миротворців на Донбасі

Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен зазначив, що російська ініціатива є "троянським конем", але цим моментом треба скористатися для просування вперед.

Згідно з оприлюдненими експертними оцінками компанії Rasmussen Global, бюджет проведення миротворчої операції ООН може сягнути 1 млрд доларів і передбачатиме залучення від 10 тис. до 20 тис. миротворців.

Нагадаємо, Україна не зможе претендувати на допомогу Миротворчої місії ООН, доки конфлікт на Донбасі не визнають війною - повідомив Олег Жданов.

Зараз ви читаєте новину «Миротворча місія має забезпечити припинення вогню - Більдт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути