Ексклюзиви
неділя, 22 вересня 2019 13:43

Мирні жителі на Донбасі бояться відведення української армії

Мирні жителі на Донбасі бояться відведення української армії
На Донбасі місцеві жителі занепокоєні розведенням сил. Фото: Prm

На Донбасі у підконтрольному Україні місті Золоте люди занепокоєні планами щодо відведення українських військових з їх позицій.

Місцеві жителі занепокоєні тим, що розпочнеться безкарність і незаконні самосуди над тими цивільними, які проживали поруч із військовими, підтримували їх. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Люди бояться відсутності влади й комунікацій з нею. У Золотому-4 й так складно із продовольством. Здебільшого у населеному пункті живуть пенсіонери, їхній середній дохід ледь перевалює за 1500 грн. У той же час, для порівняння, три тонни вугілля у цьому районі (для опалення домівки на зиму) коштує близько 10 тис. грн.

"На українській території розведення військ не може бути. Це українська територія. Найдалі, куди можуть піти українські війська - лише вперед. У нас всі люди можуть піднятися для того, аби не відпустити звідси українські війська. Ми станемо поруч з ними, але не відпустимо війська з української території", - наголосила місцева жителька Марина Данилкіна.

Бійці ЗСУ, які розміщені в районі міста, також проти відходу зі своїх позицій.

"Якщо тут розведуть війська, то це буде дуже погано. Місцеві жителі дуже бояться. Ми тільки відійдемо - вони (проросійські сили – ред.) підуть одразу в наступ", - вважає один із військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія використовує Зеленського і його оточення, як нетямущих карасів - Портников

Як зазначає видання, серед військовослужбовців відсутня довіра будь-яким домовленостям щодо врегулювання конфлікту. Крім того, якщо військові й будуть відходити, то за межі населеного пункту. Це означатиме, що 526 людей із Золотого-4 опиняться у так званій "сірій зоні".

Міністр оборони України Андрій Загороднюк розповів, як буде відбуватися розведення сил на окупованій частині Донбасу. За його словами, війська відводитимуть ділянками і одночасно з обох сторін.

Зараз ви читаєте новину «Мирні жителі на Донбасі бояться відведення української армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути