Ексклюзиви
неділя, 08 квітня 2018 10:00

Мир із поразкою нам не потрібен - капелан

Мир із поразкою нам не потрібен - капелан
Настоятель Свято-Миколаївського храму на Татарці УПЦ КП Андрій Гуль: "Не можна слідувати за злом, зло потрібно зупиняти". Фото: obozrevatel.com

Україні не потрібен мир з Росією, якщо він буде укладений ціною поразки.

Так вважає настоятель Свято-Миколаївського храму на Татарці УПЦ КП Андрій Гуль.

"Я військовий капелан і часто буваю на сході країни. Агресію, яку розпочала Росія, ми засуджуємо. Але прощення можливе лише тоді, коли є каяття, коли є крок з тієї сторони, яка це перемир'я порушила. Ми хочемо миру, але хочемо миру в країні, яка буде цілісною, з відвойованими нашими кордонами. Мир із поразкою нам не потрібен", - підкреслив священик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розсекретили провокацію, яку Росія готувала на Донбасі

За його словами, "не можна слідувати за злом, зло потрібно зупиняти".

"Те зло, яке насувається на нашу країну з боку Російської Федерації, наші воїни зупиняють. УПЦ КП підтримує воїнів", - додав Гуль.

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет називає дії керівництва Росії, зокрема Володимира Путіна, світовим злом. Тому що розповсюджують неправду по всьому світу. "Зло Господь терпить, але до відповідної межі. А потім карає. І знищує його. І тому те, що зараз робить світ з агресором, свідчить про те, що прийшов кінець йому. Зло буде переможене", - заявив Філарет.

Зараз ви читаєте новину «Мир із поразкою нам не потрібен - капелан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути