Ексклюзиви
середа, 22 лютого 2023 08:58

Спецтема: Війна Росії проти України

"Мінус" танки та САУ окупантів: влада повідомила переможні новини з Луганщини

"Мінус" танки та САУ окупантів: влада повідомила переможні новини з Луганщини
На Луганщині окупанти не дорахувалися ще двох танків та стільки ж артустановок. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У вівторок, 21 лютого, на Луганщині окупанти не дорахувалися двох танків та стільки ж артустановок.

Українські захисники відпрацювали по ворожих цілях на Лиманському напрямку. Про це повідомила обласна військова адміністрація в Telegram.

"Техніку противник втрачає там практично щодоби. За учора знищено два танки – Т-72 та Т-80. Також дві самохідні артилерійські установки Мста-С. А перед цим росіяни втратили танк Т-90 найновішої модифікації", – зазначили в ОВА.

За її даними, на окупованих територіях Луганщини максимально спростять та прискорять примусові мобілізаційні заходи.

Місцеві окупаційні "адміністрації" вже отримали відповідний наказ від командувача військ південного військового округу РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Багаття на мільйон": українські військові ефектно знищили загарбників біля Кремінної ‒ відео

Зокрема, місцевим колаборантам необхідно поставити на облік усіх чоловіків, провести їхній медогляд, забезпечити документами.

"Наказано зробити все за спрощеною процедурою, скоротити термін відбору кандидатів до двох діб з моменту мобілізації до відправки до військової частини", – додали в повідомленні.

Але багато хто з чоловіків про це навіть не дізнається. У західній частині окупованого регіону вже кілька діб немає мобільного покриття, кажуть в ОВА.

"Зв'язок з'являється на шляху від Сіверськодонецька до Новоайдара. З міст та сіл навколо Сіверськодонецька подзвонити наразі неможливо", – додали там.

9 лютого радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк заявив, що новий і масштабний наступ армії РФ в Україні вже розпочався, масштабні бої тривають на Донбасі.

Того ж дня керівник Луганської області Сергій Гайдай підтвердив, що загарбники розпочали новий наступ у Луганській області. Сили оборони України постійно відбивають ворожі атаки в регіоні. Успіху ворог не має, сказав Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «"Мінус" танки та САУ окупантів: влада повідомила переможні новини з Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути