неділя, 11 лютого 2018 10:29

Міноборони призупиняє закупівлю неякісних санітарних машин із екс-заводу Порошенка

Міноборони призупиняє закупівлю неякісних санітарних машин із екс-заводу Порошенка
Санітарні автомобілі Богдан 2251 обіцяють покращити

Міністерство оборони призупиняє замовлення на виробництво для Збройних сил санітарних автомобілів Богдан 2251, повідомило відомство.

Воно створить три робочі групи, щоб усунути виявлені недоліки технічної, експлуатаційної та медичної частин. У першу чергу - несправності паливної системи, ходової частини та медичного кунгу.

До робочих груп залучать "представників усіх зацікавлених сторін для напрацювання пропозицій щодо усунення недоліків та удосконалення санітарних автомобілів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Летюче око", "Камертон", "Корсар" - що отримала армія 2017 року

"Кінцевим результатом спільної роботи представників волонтерських та громадських організацій, посадових осіб Міністерства оборони буде забезпечення медичної служби Збройних сил України надійним та високоякісним санітарним автомобілем класу А", - йдеться в заяві.

25 із 50 доставлених на фронт автомобілів Богдан-2251 довелося ремонтувати або повертати на завод. Про це повідомила член Ради волонтерів при Міноборони України Валентина Варава 28 січня.

На озброєння санітарні автомобілі Богдан прийняли в січні торік. До кінця року планували передати армії 60 машин. Вартість - $32 тис. за одиницю. Запланована партія санітарних авто коштувала близько 54 млн грн.

В основі машини лежить повнопривідне шасі позашляховика Great Wall Wingle 5 і оснащується турбодизелем 2,0 л. Автомобіль не броньований і має легкий алюмінієвий кузов.

До 2009 року співвласником компораціі Богдан був нинішній президент Петро Порошенко. Тепер генеральним директором компанії є Віталій Старосуд.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони призупиняє закупівлю неякісних санітарних машин із екс-заводу Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути