Ексклюзиви
понеділок, 14 серпня 2023 08:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони відзвітувало про успіхи ЗСУ

Міноборони відзвітувало про успіхи ЗСУ
ЗСУ мали успіхи південніше та південно-східніше Старомайорського. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України мають успіх в Урожайному на східному фронті.

Українські війська ведуть наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках, повідомила під час включення з Military Media Center заступниця міністра оборони Ганна Маляр 14 серпня.

"Цього тижня тривали бої в населеному пункті Урожайне, там є певні успіхи", – сказала вона.

Сили оборони за минулий тиждень звільнили 3 кв. км на Бахмутському напрямку. Загалом на південному фланзі Бахмутського напрямку звільнено вже 40 кв. км території.

"Ворог намагався цього тижня повернути втрачені позиції в районах західніше Кліщіївки, Андріївки і Курдюмівки", – зазначила заступниця міністра оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад пів тисячі окупантів і 27 артсистем – оновили втрати РФ за добу

Також, за словами Маляр, ЗСУ на сході закріплюються на певних ділянках фронту, мали успіхи південніше та південно-східніше Старомайорського.

Українські військові успішно виконали завдання на лівому березі Дніпра у Херсонській області

"Там були виконані певними підрозділами певні завдання, ми звісно не можемо розкривати, що саме було зроблено, але з цими завданнями впорались. Для того, щоб там закріпитися, потрібно витісняти ворога, зачищати територію", – додала Маляр.

Збройні сили України розвивають успіх на південному фронті. Російські окупанти не припиняють штурмових дій у районах Куп'янська та Сватового, де йдуть важкі бої. Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається складною, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

13 серпня росіяни вели наступальні операції на рубежі Куп'янськ – Сватове, де просунулися вперед. Штурмові групи РФ наступали в районі міста Вільшана в 15 км на північний схід від Куп'янська. Війська ворога нібито наступають у невстановлених районах на лівому (східному) березі річки Оскіл за 5 км від околиць Куп'янська на Харківщині.

Для прориву української оборони росіянам будуть потрібні підкріплення, яких російське командування не має. Окупанти вели наступальні операції в районі Іванівки в 20 км на південний схід від Куп'янська.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони відзвітувало про успіхи ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути