середа, 10 серпня 2022 12:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Мешканець Бахмута коригував ворогу удари по ЗСУ: відео затримання зрадника

Мешканець Бахмута коригував ворогу удари по ЗСУ: відео затримання зрадника
СБУ затримала агента РФ у Бахмуті. Фото: ОГ

Служба безпеки України затримала російського агента, який коригував ворогу ракетні удари по українських позиціях на Донеччині.

Зрадник надавав цілі окупантам і звітував про результати прильотів, повідомила пресслужба СБУ 10 серпня.

Агентом виявився мешканець Бахмута Донецької області. Чоловіка завербував кадровий співробітник російської спецслужби після початку повномасштабної війни.

"Пропозицію" щодо негласної співпраці йому надіслали на телефон через месенджер. Російський куратор обрав йому оперативний псевдонім "Сивий" і дав завдання збирати розвіддані щодо дислокації особового складу й військової техніки ЗСУ на східному напрямку", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія з новою силою вгатила по Донеччині: є жертви

Передавав дані ворожий агент через закриті канали зв'язку. Вказував геолокації об'єктів і підтверджував їх фото- й відеофіксацією, за даними СБУ.

"Чоловік мав можливість збирати необхідні відомості, оскільки проживав у районі, де точаться активні бойові дії. У липні 2022 року він через месенджери кілька разів надав координати розміщення військовослужбовців ЗСУ в Бахмуті для забезпечення влучних артилерійських обстрілів українських позицій", – додали в Офісі генпрокурора.

Під час обшуку в нього виявили засоби зв'язку з доказами комунікації з російським координатором.

Зловмиснику повідомили про підозру в державній зраді й обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

Зрадників України можуть засудити від 10 до 12 років позбавлення волі за пособництво країні-агресорці. Верховна Рада посилила відповідальність за колабораціонізм, ухваливши відповідний законопроєкт.

Зараз ви читаєте новину «Мешканець Бахмута коригував ворогу удари по ЗСУ: відео затримання зрадника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути