понеділок, 13 червня 2022 14:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Мер Святогірська Бандура перейшов на бік окупантів

Мер Святогірська Бандура перейшов на бік окупантів
Зрадник Володимир Бандура праворуч, ватажок ОРДО Денис Пушилін ліворуч. Фото: t.me/pushilindenis/2350

Мер тимчасово окупованого Святогірська на Донеччині Володимир Бандура перейшов на бік російських окупантів.

Про це свідчить його зустріч з ватажком так званої ДНР Денисом Пушиліним, про яку останній повідомив у Telegram 13 червня.

"У складний час Володимир Володимирович (Бандура. - Gazeta.ua) не залишив свою посаду. Його поважають і підтримують жителі, тому запропонував йому обійняти посаду голови адміністрації міста Святогірська", - написав терорист Пушилін.

Він заявив, що "давно на зв'язку" зі зрадником Бандурою і що останній підтримує проведення "спеціальної воєнної операції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни накрили Донеччину надзвуковими ракетами і артилерією: є жертви

У дописі Пушиліна не обійшлося без пропагандистських наративів Кремля. Мовляв, жителі Святогірська "на собі відчули терористичну поведінку" нібито українських військових.

"Про це мені відомо від мера міста Володимира Бандури", - стверджує Пушилін.

Державне бюро України розслідує факт державної зради Володимира Бандури. Він в інтерв'ю російським пропагандистам звинуватив українських військових у підпаленні дерев'яного скиту Святогірської лаври 4 червня. Насправді ж пожежа у Всіхсвятському скиті сталася через обстріли російських окупантів.

Також Бандура зняв відео, де виправдовував злочини російських окупантів, і говорив про "нацистів", що вбивають ченців. Президента Володимира Зеленського Бандура закликав "помилувати слов'ян" і перестати бути "підстилкою Заходу".

Раніше мер Святогірська публічно демонстрував проукраїнську позицію, зокрема у Facebook. Він використовував формулювання "російські окупанти", "російський агресор", розповідав про злочини загарбників, закликав жителів евакуюватися.

25 жовтня 2020 року на місцевих виборах міським головою Святогірська обрали Володимира Бандуру. Він балотувався від уже забороненої партії ОПЗЖ.

7 червня міністр оборони РФ Сергій Шойгу повідомив, що російські військові взяли під контроль частину Святогірська.

Зараз ви читаєте новину «Мер Святогірська Бандура перейшов на бік окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути