Ексклюзиви
четвер, 16 листопада 2017 16:53

Медведчук повідомив, коли відбудеться обмін утримуваними особами

Медведчук повідомив, коли відбудеться обмін утримуваними особами
Лідер Громадського руху "Український вибір - Право народу" Віктор Медведчук заявив про план обміняти 74 осіб на 306 бойовиків. Фото: Корреспондент.net

Віктор Медведчук в коментарі "Стране" розповів подробиці нового обміну утримуваними особами. Він повідомив, що з 74 утримуваних осіб 58 перебувають у Донецьку, 16 - в Луганську.

"Це люди, які там залучаються до відповідальності, але їх процесуальний статус різний. Всі вони знаходяться в місцях позбавлення волі", - сказав спецпредставник з питань гуманітарного характеру в рамках Тристоронньої контактної групи. За його словами, мова йде про військовослужбовців, у тому числі Національної гвардії, і про цивільних осіб.

Також Медведчук підтвердив, що їх планується обміняти на 306 осіб, на видачі яких наполягають в ОРДО і ОРЛО.

"Це ті люди, які брали участь у різних подіях, за якими вони притягуються до кримінальної відповідальності. Їм усім пред'явлені звинувачення, інакше вони б не були в місцях позбавлення волі. Справи одних - ще в стадії досудового розслідування, справи інших вже розглядаються в судах, а третім вироки вже винесені і вступили в силу", - повідомив лідер Громадського руху "Український вибір - Право народу". Він уточнив, що списки для обміну узгоджені з українською владою і спецслужбами.

За словами Медведчука, дата обміну заразс ще узгоджується.

"Дата поки не затверджена. Треба ще провести процесуальну роботу щодо утримуваних осіб, і це в першу чергу стосується української сторони. Всіх потрібно звільнити. Умовний термін: це необхідно зробити до новорічних та різдвяних свят. Але, за попередньою інформацією, ОРДО і ОРЛО готові це зробити вже на наступному тижні", - зазначив спецпредставник.

Він підкреслив, що обмін утримуваними особами є стратегічно серйозним кроком. "Це буде масштабне звільнення з двох сторін. І це буде серйозний крок до встановлення миру на Донбасі, спрямований на реалізацію Мінських угод", - резюмував Медведчук.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук повідомив, коли відбудеться обмін утримуваними особами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути