середа, 30 січня 2019 12:03

Матіос розповів, як шукатимуть колаборантів

Матіос розповів, як шукатимуть колаборантів
Україна пропустить всіх жителів окупованого Донбасу через поліграф. Фото: 2000.ua

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос розповів, як будуть шукати терористів та колаборантів після звільнення Донбасу.

Він запевняє, що амністувати всіх не вийде, бо в українському законодавстві немає такого механізму, розповів він на ток-шоу 112 каналу.

"За різними підрахунками там живе від 4 до 7 мільйонів населення. Тобто - держава Україна має дати оцінку - колабораціоністи вони чи ні, чи працювали вони на окупаційну владу Росії, і чи є в їхніх діях складу злочину - будь-якого, не тільки тяжкого та особливо тяжкого. Це неможливо зробити апріорі", - сказав він.

Кожен житель буде проходити поліграф після того, як на окупованій території з'являться миротворці ООН.

"Миротворчі сили, які зайдуть на територію Донбасу, будуть керуватися законодавством своїх країн, не українським законодавством - своїм. У них немає такого поняття як "амністія"", - зазначив військовий прокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сексу - бій!" - у ДНР бойовиків застерігають від зв'язку з українками

Це необхідно зробити для того, щоб відокремити звичайних людей, які вимушено залишилися наодинці з бандитами, від тих, хто цим бандитам допомогає та всіляко підтримує.

"Відкрию велику таємницю для всієї країни. Зараз в Одесі на базі дуже потужного інтелектуального і наукового центру розроблена програма за принципом проходження поліграфа на комп'ютері будь-якою людиною, який за певним алгоритмом реагує на перелік питань. Якщо йти за таким принципом, для цього потрібен один комп'ютер і півгодини часу на одну людину. Якщо Європа і ми знайдемо таку можливість, і люди пройдуть поліграфи, ми відсіємо всіх. Доведеться пропустити [через поліграф] всіх, тому що і сусід на сусіда "стукати" буде, ображатися і мстити", - розповів Матіос.

У Хмельницькому до шести років в'язниці засудили сепарататисту. Жінку визнали винною у підготовці терактів та державній зраді.

Як зазначається, зловмисницю завербували російські спецслужби у 2017 році. Вона мала здійснити теракти в Хмельницькому.

Зараз ви читаєте новину «Матіос розповів, як шукатимуть колаборантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути