Ексклюзиви
середа, 21 червня 2017 12:15

"Матері війни" - в Австралії покажуть фільм про події на Донбасі

  Фільм розповідає історії жінок-матерів із Запоріжжя та Харкова. Фото: 061.ua
Фільм розповідає історії жінок-матерів із Запоріжжя та Харкова. Фото: 061.ua

Австралійський режисер з українським корінням Стефан Бугрин закінчив роботу над першою частиною документального кінопроекту "Матері війни", присвяченого долям жінок, які постраждали внаслідок конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Ми завершили першу частину проекту, зняту за матеріалами, зібраними на Сході України. Фільм відправили на Мельбурнський фестиваль", - каже режисер.

Стрічка розповідає історії жінок-матерів із Запоріжжя та Харкова. Одна з героїнь, Галина - керівник головного волонтерського центру "Солдатський привал" у Запоріжжі. Її син загинув 2014 року на передовій, і вона вирішила приєднатися до волонтерського руху. Юлія – фронтовий снайпер. У неї є син і донька, які чекають на її повернення після закінчення війни. Світлана - мати сина, яка пройшла важкий шлях повернення тіла своєї дитини з підконтрольної бойовикам території.

Проект австралійського режисера реалізують через краудфандинг та коштом української громади Австралії, яка зібрала майже $20 тис. на його втілення.

Сьогодні автор працює над просуванням цього продукту в Австралії та одночасно збирає кошти на другу частину фільму, про матерів війни із Західної України. Офіційний трейлер cтрічки можна переглянути тут, а детальнішу інформацію про фільм "Матері війни" можна отримати на сторінці студії та проекту у соцмережі Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автор роману "Аеропорт" вибачається перед українцями і бажає посилення санкцій проти РФ

Без втручання Росії війни на Донбасі не було б. Про це сказала білоруська письменниця, лауреатка Нобелівської премії із літератури Світлана Алексієвич в інтерв'ю журналісту російського агентства REGNUM. Вона наголосила, що в інтернеті є "мільйон знімків", як на Донбас заходить російська техніка.

Зараз ви читаєте новину «"Матері війни" - в Австралії покажуть фільм про події на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути